drupal hit counter

View My Stats
Erik Rønholts hjemmeside
Musik 
Jeg har spillet klaver, siden jeg var barn – på dette billede er jeg 13 og øver mig artigt på skalaer og etuder.
Siden min konfirmation har jeg spillet guitar. Desuden har jeg spillet tenorbanjo, 5-strenget banjo, ukulele og forskelligt andet. Herunder er jeg med min første el-guitar. Den var frygtelig elendig, men det var god træning at spille på den, da man skulle bruge mange kræfter for at få tonerne til at lyde bare nogenlunde rent.
I mange år levede jeg hovedsageligt af at undervise i musik – i folkeskolen, i gymnasiet, på aftenskole, på højskole og ikke mindst på musikskoler. Først Gentofte Musikskole og senere Rødovre kommunale Musikskole, hvor jeg underviste i 21 år. Her var jeg tillidsrepræsentant i mange år, hvilket førte til, at jeg fik et lille job i Dansk Musikpædagogisk Forening (DMpF) som TR-konsulent og arrangør af TR-kurser m.m.
Senere kom jeg i bestyrelsen og FU, hvor jeg sad i 10 år, og mit job udviklede sig efterhånden til mere end et halvtidsjob, hvor jeg først var sagsbehandler men efterhånden beskæftigede mig mere og mere med det grafiske – medlemsblad, brochurer, programmer osv.
Som musiker spillede jeg fra slutningen af 50’erne guitar i et traditionelt amatørjazzorkester, – og i 60’erne stod den på pigtråd og ægte Rock’n’Roll – men også som herunder i 1961 lidt countrymusik. Det er mig med guitaren, og de andre er Jens Hasfeldt og Kaj Diderichsen.
Så var det i en periode blues, folkemusik og ikke mindst Bob Dylan, og i 70’erne optrådte jeg mest som visesanger – ofte sammen med min gode ven Peter Klixbüll (billedet herunder – 1974) og akkompagnatør for andre sangere, f.eks. ved Vikingetaflet i forbindelse med Vikingespillene i Frederikssund.
Her var jeg også med til at stifte Frederikssund Musikforening, som arrangerede en masse koncerter i alle genrer.
Jazz – Rock 'n' Roll – Visesang – Dinermusik 
Her spiller vi til en spejderfest i Trongårdsskolens aula i 1961. Jeg stillede med en 4,5 watt hjemmebygget forstærker, men folk bad os alligevel om at skrue ned – det var andre tider.
De velklædte musikere er fra venstre: Hans Ulrik Buchwald (Futte) (trombone), Flemming Bagge (trompet), Jens Hasfeldt (delvis skjult)(klarinet), jeg selv (el-guitar), Kaj Nielson (trommer) og Karl Mortensen (bas).
Billedet herover er fra en kompagnifest på Høvelte Kaserne i 1962, hvor vi opførte noget i retning af en revy. Det er mig, der står og synger iført pyjamas, men nok så interessant er det, at bassisten i baggrunden er ingen ringere end Hugo Rasmussen – læg mærke til, at vi begge er uden skæg.
I 80'erne var jeg både i gang med rock og jazz. Jeg var med til at starte Rødovre Jazz Klub, som desværre er lukket nu, og her var vi nogle, der dannede et husorkester, Swinging Fourties, hvor jeg, der nærmede mig de 50, var en ung grønskolling i orkestret.
Her ses fra venstre Erik (klarinet og sax), Sven-Eric (vibrafon, klaver og sang), jeg selv (guitar og sang), Birgit (sang), Bendt (bas) og Ivan (trommer).
Til et julearrangement i Rødovre Jazzklub i 1991 skulle det herlige traditionelle jazzorkester, Bajazzerne spille, men deres banjospiller var blevet forhindret, så jeg trådte til. Det skulle jeg aldrig have gjort, for selv om jeg havde en dejlig aften (og publikum forhåbentlig også), så fik jeg på grund af manglende banjotræning en "tennisalbue", som jeg måtte trækkes med i månedsvis.
 
Indimellem har jeg også ført mig også frem som hyggepianist.
Her er der dømt suppe, steg og is i forsamlingshuset.
Fælledparken 1. maj 1989 – med jazzorkestret Swinging Fourties, der som navnet siger, spillede gammel swingmusik.
Samtidig med jazzen stod den igen på gammel halvtredser- og tresser-rock i 80’erne i bandet BigWig – en samling fortidslevn, der havde Elvis, Roy Orbison, Johnny Cash, Ricky Nelson og alle de andre på rygraden. Der var knald på, og vi spillede blandt mange andre steder på de mest skumle værtshuse på Nørrebro, til rockerfester m.m.
Vi spillede jævnligt på Café Jagtborg (herunder) – og her var det ikke kun dansk vand, der blev drukket.
Herunder spiller BigWig i stegende hede til en udendørs fest i Valby. Fra venstre er det mig med guitaren, Michael (forsanger) og den anden guitarist, Richard. Trommeslageren Mogens er skjult bag Michael, og bassisten Claus er smuttet ud af billedet.
Siden midt i 90’erne er det stort set ikke blevet til meget med musikken – det, jeg mest spiller, er pétanque og idiot.
Erik Rønholt · Birkedommervej 29 · Vester Egede · 4690 Haslev · forlagetcornelia@mail.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net